اقتصاد مقاومتی در ایران اولین بار در دیدار کارآفرینان با رهبر انقلاب در شهریور سال ۱۳۸۹ مطرح شد. پس از تشدید تحریمها علیه ایران، اقتصاد مقاومتی با هدف استفاده از توان داخلی و مقاومت در مقابل تحریمها با ایجاد کمترین بحران توصیه شده است. رهبر انقلاب در بهمن ۹۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را در ۲۴ بند به مسئولان ابلاغ کردند. از سوی دیگر بازار سرمایه از ارکان اصلی هر اقتصاد و دماسنجی برای وضعیت اقتصادی هر کشور است. امروزه نقش محوری بازار سرمایه در روندهای آتی شاخصهای کلان اقتصادی از جمله رشد، پویایی و افزایش توان تولیدی و تحقق اهداف اقتصادها در راستای دستیابی به وضعیت بهتر و کارآمدتر، بر کسی پوشیده نیست. در این مطالعه در ابتدا شاخصهای اصلی اقتصاد مقاومتی بر اساس بیانات مقام معظم رهبری معرفی و سپس متغیرهای استخراج شده از دستورالعمل پذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار را بر اساس نظر نخبگان بازار سرمایه با روش سلسله مراتبی مرتب میکنیم و در ادامه زیرشاخصهای مرتب شده را برای شرکتهای منتخب پذیرفته شده در بورس بدست آورده و دادههای ماحصل را به کمک نرم افزار متلب و به روشهای کلاسیک و هوش مصنوعی خوشهبندی میکنیم.
تاجمیر ریاحی, حامد, & موسوی زاده, سید روح الله. (1403). خوشه بندی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مبتنی بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی. پژوهشهای کاربردی اقتصاد مقاومتی, 1(2), 33-68.
MLA
حامد تاجمیر ریاحی; سید روح الله موسوی زاده. "خوشه بندی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مبتنی بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی", پژوهشهای کاربردی اقتصاد مقاومتی, 1, 2, 1403, 33-68.
HARVARD
تاجمیر ریاحی, حامد, موسوی زاده, سید روح الله. (1403). 'خوشه بندی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مبتنی بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی', پژوهشهای کاربردی اقتصاد مقاومتی, 1(2), pp. 33-68.
VANCOUVER
تاجمیر ریاحی, حامد, موسوی زاده, سید روح الله. خوشه بندی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مبتنی بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی. پژوهشهای کاربردی اقتصاد مقاومتی, 1403; 1(2): 33-68.